Klaar voor de start...af! (Foto: P.Veerman)

Bikkels rennen door Bussum met de TempoRun

ma 7 okt 2019,

BUSSUM De hele dag regen; de hardlopers die zondag meededen aan de TempoRun hielden het zeker niet droog. Toch lieten ze zich hierdoor niet afschrikken en werd het gewoon een hele gezellige dag op de atletiekbaan van Tempo AV.

De deelnemers konden kiezen uit 3 afstanden: de kidsrun, de 5 kilometer of de 10 kilometer. Het parcours van de Tempo Run liep door de gezellige straten rondom de Huizerweg en het park achter het Mouwtje.

Jesse Nieuwenhuizen

De kidsrun vertrok in 3 series, te beginnen met de oudste kinderen van 10-12 jaar, daarna de kinderen van 7-9 jaar en ten slotte de kinderen van 4-6 jaar. Begeleid door Tempo hazen renden ze via de baan, de Achtermeulenweg en de Badhuislaan een rondje van 1 kilometer. De snelste jongen was Jesse Nieuwenhuizen, die dit deed in 3:43.

Records

Op de 5 en de 10 kilometer werden verschillende persoonlijke records gelopen. De snelste op de 10 kilometer was Constant Huiszoon uit Bussum met een tijd van 34:36, de snelste dame was Milou Schraverus uit Amsterdam met 46:44. Op de 5 kilometer was Job van den End de snelste man met 17:10 en Danielle Grijpink de snelste dame met 20:36, beiden uit Bussum en beiden lid van Tempo.